keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Herkkupannari eli pannukakku

pellillinen

4dl gluteenittomia jauhoja
0,5dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5-1 tl suolaa (maun mukaan)
1tl vaniljasokeria
8dl maitoa
4 munaa
50g voisulaa

Kuivat aineet sekoitetaan kulhossa. Kaada sekaan maito, kananmunat ja sula voi - sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Laita reunalliselle uunipellille leivinpaperi, ja kaada taikina uunipelille. Pannari paistetaan 225 asteessa, noin 30 minuuttia. Pannari "kupruilee" runsaasti paiston aikana - se on taikinan juju. HUOM.Pannari ei käytännössä ruskistu paiston aikana kuin kupruilleista kohdista, eli älä paista kuin puoli tuntia. Tämä johtuu gluteenittomista jauhoista. Pannari on hyvää myös hieman taikinaisena, mutta kuivahtamaan päästessään osa herkullisuudesta katoaa.

***
Nämä pannarit ovat kulkeneet perheessämme Annelin ropsu-nimellä, naapurilta saadun herkkureseptin kunniaksi. Alunperin olen tehnyt tätä normaaleista vehnäjauhoista. Jätä tässä versiossa pois yksi kananmuna - se on lisätty ohjeeseen rakenteen parantamiseksi gluteenittomassa versiossa.

Tämä pannari maistuu meidän perheessä niin aikuisille kuin lapsille. Hyvää sellaisenaan, mutta itse tykkään syödä myös mansikkahillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti