torstai 3. joulukuuta 2009

Tattaripiparit

(Paganus, Voutilainen: Allergia ja keliakia - ruoka- ja keittokirja)

100g maidotonta margariinia
0,5dl sokeria
0,5dl siirappia
2dl tattarijauhoja
1dl riisijauhoja
1dl perunajauhoja
1 tl soodaa

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää joukkoon siirappi sekä jauhot, joihin sooda on sekoitettu. Anna kovettua kylmässä muutama tunti tai yön yli. Pyöritä taikina perunajauhoja apuna käyttäen pöydällä tangoksi. Leikkaa tangosta noin puolen cm paksuisia viipaleita (Tai pyörittele taikinasta pikku palloja ja paina pellille pyöreäksi pipariksi. Nopeampaa ja lopputulos voi olla jopa siistimpi). Kypsennä leivinpaperin päällä pellillä 200 asteen lämössä 8-10 minuuttia.

***

En ole itse kokeillut reseptiä vuosiin, mutta laitoin tämän blogiin tuttavan innoittamana. Joulun leivonnaiset ja moniallergikko kodissa laittaa keittiöhengettären mielikuvituksen ja taidot koville. Ja koska piparit nyt vain kuuluvat jouluun, niin laitan tämän allergikon joulun"pelastajan" ohjeen tänne nyt poikkeuksellisesti ilman, että olen itse tätä kokeillut.

Meilläkin nimittäin elettiin joskus keittiössä tuskaisia hetkiä, kun lapseni ruokavaliosta puuttui kananmuna, soija, maito ja lähes kaikki perusruoka-aineetkin. Silloin Paganuksen keittokirja pelasti minut tuskaiselta hetkeltä. Tässä jouluinen pipariresepti, jolla tosi allerginenkin pääsee joulun makuun. Ohjeeseen voi lisätä piparimaustetta 1-2 tl, mutta sen kanssa kannattaa olla varovainen, jos allergiat on pahoja. Mausteet kun ovat monesti erittäin paha allergisoija. Piparit maistuvat kuitenkin jouluiselta ilman piparimaustettakin, siirappi pelastaa tilanteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti