keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Krepit (ohukaiset)

(Elisabeth Hemmingsson: Gluteeniton ruoka - peruskeittokirja)

10-12 kpl

2dl maitoa
1 dl maissitärkkelystä (esim. Maizena) tai hienoa gluteenitonta jauhoseosta (itse käytän aina maissitärkkelystä)
2 suurta munaa
2 rkl sulatettua voita
0,25 tl suolaa

paistamiseen voita

Vatkaa maito ja maissitärkkelys sekaisin. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Lisää sula rasva taikinaan. Mausta suolalla. Vatkaa taikina aivan sileäksi. Anna taikinan seisoa 15-30 min ennen paistamista.

Lisää kuumalle pannulle aina nokare voita ennen taikinan liäämistä. Pannu saa olla normaalia kuumempi (verrattuna tavalliset letut, jotta krepit saavat pitsimäisen rakenteen paistettaessa. Sekoita taikina aina hyvin ennen jokaisen krepin paistamista, koska jauhot laskeutuvat taikinan pohjalle.

Kypsennä kreppejä muutamia minuutteja molemmin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti