Se taatusti aidon makuinen ja niiiiin herkullinen! Ohje on Suomen keliakialiton julkaisusta Herkullisia leivonnaisia ja ruokia keliaakikoille.
3dl vettä
2dl sokeria
1pkt taateleita
200 g voita
2 kananmunaa
2dl gluteenitonta leipäjauhoseosta
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
Keitä vesi, sokeri ja taatelit soseeksi miedolla lämmöllä (menee n. 0,5-1 tunti). Sekoittele välillä. Lisää voi lämpimään taateliseokseen, anna jööhtyä. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten - onnistuu parhaiten konevoimin. Sekoia sooda ja leivinjauhe jauhoihin, lisää jauhoseos kevyesti vatkaten.
Paista 175 asteessa n. tunti.
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä ja säilyy päiväkausia muhevana myös gluteenittomana versiona. Meidän perheen joulusuosikki!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti