keskiviikko 2. joulukuuta 2009

piimäkakku (munaton)

3 dl piimää
3 dl sokeria
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl sulatettua rasvaa
1,5tl soodaa
1,5tl kardemummaa

Sekoita sooda piimään puulusikalla tms.. Lisää muut kuivat ainekset, sekoita. Lisää sulatettu rasva ja sekoita. Kaada voideltuun vuokaan, jonka olet leivittänyt esim. polenta- eli maissisuurimoilla. Paista 200 asteessa noin 40min.

***

Helppoa, nopeaa ja herkullista! Ainekset sekoitetaan nopeasti yhteen ilman mitään teknisiä härveleitä, eli tämän tekemisessä voi perheen pienimmätkin auttaa.

Kakku jää minun tekemänä vaaleaksi, mutta toiset saavat tällä samalla ohjeella ruskeaa kakkua.. (Perusversiossa, eli vehnäjauhoja gluteenittoman jauhoseoksen sijaan) Rakenteeltaan tämä on kosteahko ja pysyy myös gluteenittomassa versiossa kohtuuhyvin koossa - murustustaipumusta on vain jonkin verran.

Ohje on saatu alunperin äidin työpaikan keittäjältä ja on ollut perheessämme ahkeraan käytössä. Tällä ohjeella leivot hyvällä rakenteella olevan kuivakakun myös kananmuna-allergikolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti