PIPARKAKKUKAKKU
PIPARKAKKUKAKKU
(Lumiperhonen; muutettu gluteenittomaksi)
150 g voita
1½ dl siirappia
1 dl sokeria
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
2 tl kanelia
Nämä ainekset kiehautetaan ja jäähdytetään.
Sitten lisätään:
3 munaa
Vatkataan hyvin ja lisätään:
3½ dl gluteenittomia jauhoja esim. Pirkka
2 tl leivinjauhetta
Kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun (esim. polenta-maissisuurimot) vuokaan.
Paistetaan 175 asteessa noin tunti.
Tämä kakku sai gluteenittomanakin kivan värin pintaan, johtunee siirapista. Gluteenittomat leivonnaisethan jäävät normaalisti hieman vaaleiksi, jos leivonnaisessa ei ole paljon kananmunia ja/tai maitotuotteita. Tämä kannattaa huomioida paistoajassa - ettei tule kovaa korppua kuin minun ensimmäisestä gluteenittomasta pannarista..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti