tiistai 1. joulukuuta 2009

Piparkakkukakku

Löysin netistä jouluisen kuivakakun ohjeen, jossa käytettiin piparkakkumaustetta. Kakun rakenne on hieman turhan kuiva ja mureneva, vuorokausi foliossa mehevöitti kakkua hieman, mutta seuraavassa kakussa kokeilen ksantaania (antaa kakulle kiinteämmän / ei niin murustelevan rakenteen). Piparkakkumauste ei maistunut ensimmäisenä päivänä paljonkaan, mutta toisena päivänä maku oli jo mukavan voimakas. Jos ei ole kovin mausteisen kakun ystävä, niin piparkakkumaustetta ja kardemummaa kannattaa laittaa kevyemmällä kädellä.

PIPARKAKKUKAKKU

PIPARKAKKUKAKKU
(Lumiperhonen; muutettu gluteenittomaksi)
150 g voita
1½ dl siirappia
1 dl sokeria
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
2 tl kanelia
Nämä ainekset kiehautetaan ja jäähdytetään.

Sitten lisätään:
3 munaa
Vatkataan hyvin ja lisätään:
3½ dl gluteenittomia jauhoja esim. Pirkka
2 tl leivinjauhetta
Kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun (esim. polenta-maissisuurimot) vuokaan.
Paistetaan 175 asteessa noin tunti.

Tämä kakku sai gluteenittomanakin kivan värin pintaan, johtunee siirapista. Gluteenittomat leivonnaisethan jäävät normaalisti hieman vaaleiksi, jos leivonnaisessa ei ole paljon kananmunia ja/tai maitotuotteita. Tämä kannattaa huomioida paistoajassa - ettei tule kovaa korppua kuin minun ensimmäisestä gluteenittomasta pannarista..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti